Fællestur til kysten ved Mols med RSK

Fællestur til kysten ved Mols med RSK

Hvis du har lyst til en tur på kysterne ved Mols, har du nu muligheden.

Hvad går det ud på?
Du inviteres i regi af Randers Sportsfisker Klub til en fællestur på kysterne ved Mols. Det bliver en tur kun med få deltagere, så jeg har mulighed for at vise pladserne, og hvor mulighederne er bedst for at finde en havørred -vi er nemlig i børsteorms sæsonen på det tidspunkt hvor turen finder sted. Du vil også få del i lokalkendskabet til pladserne på Mols. Men det vil nok være en fordel at du er har en lille smule erfaring med kystfiskeri i forvejen, for at du kan få et godt udbytte af turen.

Vi mødes hjemme på min adresse i Knebel til morgenkaffe og rundstykker kl. 9.00 lørdag den 23. marts 2024 .
Her vil jeg gennemgå de pladser, hvor vi skal fiske i løbet af dagen. Jeg vil også gennemgå det grej jeg har erfaring med virker. Forvent at morgenmad vil koste dig et lille bidrag på ca. 25-40 kr. Vi tager ud, så vi er på pladserne ca. en time før vandskiftet mellem høj og lavvande finder sted.

Fiskeriet?
Vi fisker primært inde i vigene i Aarhusbugten, på lavt vand, og sekundært ude på Helgenæs. Men det kommer an på forholdene på dagen, på vinden og vandskiftet til højvande. Det kommer i praksis til at foregå på den måde, at man efter morgenmaden kører ud til den startplads vi har aftalt, dog maks. 2 personer hvert sted. Så er der nemlig god plads og parkeringsmulighed. Efter en stund skifter man til en ny plads, så man ser 2 til 3 pladser i løbet af dagen, og har et effektivt fiskeri. Jeg følger med til pladserne og guider af bedste evne…

Kør gerne 2 personer i hver bil hvis det er praktisk muligt.

Man skal forvente at det grej vi bruger bør være af den lidt lettere vægtklasse. Fra lettere grej ned mod ul typen. Jeg forventer ikke at vi kommer ud på åben kyst i stærk modvind, så tungt grej er ikke nødvendigt, med mindre vejrguderne bliver helt umulige!

Jeg anbefaler grej til:

  • kystflue kl. #6-7
  • bombarda (ca. 20g) til flue, Gulp-orm, og især til mikroblink (som er ret effektivt om foråret)
  • lette agn 5-15 g gennemløber, woblere samt ul blink og lignende.

Har man aldrig fået rigtig hul på metoden med bombarda, kasteteknik og affiskning, har man chancen for instruktion denne dag.

Hvordan tilmelder man sig?

  • først til mølle princippet gælder! Man sender mig en mail på: lech@vmr.dk. Det er min arbejdsmail, så der er en chance for at jeg ser den
  • jeg sender en svarmail med min adresse og mødetidspunkt, samt bekræftelse på deltagelse.
  • det bliver de første 6 tilmeldte som kommer med på denne tur, ellers bliver vi for mange til at alle kan få udbytte af turen
  • seneste tilmelding er onsdag den 20. marts.

Venlig hilsen
Leif Arent Christiansen
+45 3841 1235 | lech@vmr.dk

Webstedet anvender cookies til at give dig en bedre oplevelse af vores hjemmeside (funktionelle) og til at få en idé om hvilke sider du besøger (statistik).