Enorme mængder spildevand er endt i Alling Å

Nordic Waste har siden 2018 haft tilladelse til at udlede store mængder spildevand ud i Alling Å, og samtidig kun kontrolleret spildevandsindholdet én gang årligt.

”Ubegribeligt og alvorligt”, mener Danmarks Sportsfiskerforbund og tre lokale sportsfiskerforeninger, der nu kræver at Randers Kommune gennemfører grundige undersøgelser af miljøtilstanden i åen.

Bekymring i Randers Sportsfisker Klub
I Randers Sportsfisker Klub, der er medafsender på henvendelsen til Kommunen, er formand Jan Hyllested også rystet over Politikens afsløring. Her har man længe været bekymret over, at ørredbestanden i åen har været nedadgående – og man frygter nu, at nedgangen kan kobles til den store udledning af spildevand.

– Vi har over de seneste år oplevet en stor nedgang i antallet af havørreder i Alling Å, og har derfor været bekymret for, hvad der var galt, og om årsagen kunne være forurening i åen, siger formand Jan Hyllested. 

– Vi har ikke været bekendt med denne spildevandstilladelse og har jo ikke haft fantasi til, at den slags kunne foregå. Vores tillid og tiltro til kommunen har selvfølgelig lidt et knæk, men vi kan ikke gøre andet end at komme i dialog hurtigst muligt og få set på, hvordan vi kan rette op på skaderne, siger Jan Hyllested.

Læs hele artiklen på “Sportsfiskeren”.

Webstedet anvender cookies til at give dig en bedre oplevelse af vores hjemmeside (funktionelle) og til at få en idé om hvilke sider du besøger (statistik).