Elfiskeri 2021

ELFIKERI ALLING Å 2021

1. lørdag i nov. er blevet den udvalgte dato – og i år var det et godt valg. Vejret var gråt, roligt og uden regn. Vandet havde en passende højde, men var noget grumset – det gav en lidt urolig generator i starten, men da den først kom igang fungerede den fint. Det samme med bådmotoren, som insisterede på benzin inden den ville arbejde – det fik den så og kørte fint. Udstyret havde Per Hørdum hentet i depotet ved Skibelund.

Ca 10 mand mødte op – de fleste med god erfaring.Så mænd og udstyr fik det hele til at hænge sammen, og kunne tage hul på de første to træk opstrøms Nybro. De leverede på kort tid 17 fisk – heraf 7 hanner, som sidste år var en mangelvare. Nedstrøms Nybro var fangstfrekvensen knap så stor, men da vi nåede middag, sagde tallene 50 hun/17 han. Der var (vistnok) ikke andre arter, der gjorde sig synlige) Sidste træk leverede dagens flotteste – en smuk dame på ca 7kg. Ellers var gennemsnitstørrelsen, ligesom de seneste år en del under det niveau, vi havde 5 år tilbage. Den samme erfaring har vi (logisk nok) oplevet ved årets lystfiskeri. Elfiskeriet udgør sammen med lystfiskeriet, optælling af gydebanker, og bestandsanalyser et godt grundlag for en bestandsvurdering – det synes pt. at se fornuftigt ud.

Men alt i alt et godt resultat, som hvad rognmængde angår nok er lidt over det ønskede. Pasningsholdet fra Skibelund Dambrug (Per Hougaard, Jørgen? og Bent Riis ) sørgede for returnering af udstyr til Skibelund dambrug. De gav iøvrigt udtryk for, at det var meget flotte fisk, der nu var i deres varetægt.

Sidegevinsten var som altid en masse hyggesnak – mest om fisk, fiskesteder og grej – som måske kan blive en gevinst ved næste års fiskeri.Dagens afslutning ved Nybro var et regulært festfyværkeri, da et jagtselskab tæt på sendte en større flot ænder til himmels i vild flugt.

Udstyret: Fungerede generelt ok.

De nyere vugger fik en positiv bemærkning. Karret i båden kunne være lidt mere rummeligt, og forsynet med et net, så frihedssøgende fisk ikke skal genfanges i bunden af båden.

Tak til alle deltagere for et god indsats.

Tak til PE-holdet for en altid velvillig indsats.

Tak til Bjarke Dehli (biolog) – vores professionelle hjælper.

Webstedet anvender cookies til at give dig en bedre oplevelse af vores hjemmeside (funktionelle) og til at få en idé om hvilke sider du besøger (statistik).